3 Haziran 2012 Pazar

1970'LERİN PAŞABAHÇE SSK KARŞISINDAKİ YOL

1971 YILINDA BEYKOZ DENİZCİLİK SU ÜRÜNLERİ LİSESİNDE GÖREV YAPAN JAPON KOHEİ KİHARA MUHARREM ERGÜL'ÜN BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE BİR FOTOĞRAF  SERGİSİ AÇMIŞTI...O SERGİDE YER ALAN FOTOĞRAFLARI FACEBOOK/ KILIÇ BALIKLARI PROFİLİNDEKİ ALBÜMDEN ALINTILADIK.İŞTE AÇILAN SERGİYE AİT DÖNEMİN MEDYASINA YANSIYAN BİR HABER ;
Japon profesör Beykoz’da sergi açtı
Japonya’nın başşehri Tokyo’daki bir üniversitede 37 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Profesör Kohei Kihara, Beykoz’da fotoğraf sergisi açtı.
Anadolu Hisarındaki Feridun Karakaya Kültür Merkezinde açılan sergide gazetecilere açıklama yapan Kihara, Türk ve Japon hükümetlerinin işbirliği çerçevesinde 1971’de Beykoz’da kurulan Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesinde eğitim vermek üzere geldiği Beykoz’da kiraladığı bir evde kaldığını anlattı.
Beykoz’da o yıllarda yaşayan bazı insanları ve çeşitli mekânları fotoğraf makinesiyle görüntülediğini ifade eden Kihara, ‘’Beykoz Belediyesine minnettarım. Çünkü 35 yıllık fotoğraflarımı sergilemeye başladı’’ dedi.
Serginin açılışına katılan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül de ilçenin geçmişindeki önemli bir dönemi kayıt altına alan Kihara’nın çektiği fotoğrafların, kültürel ve sosyal değişimin en önemli belgelerinden biri olduğunu söyledi.
Fotoğraf sergisi iki hafta boyunca açık kalacak. [2007 YILI]

BU ARADA BENİM ÇOCUKLUĞUM FOTOĞRAFIN SOL TARAFINDAKİ DEMİR KAPILI GİRİŞİ OLAN YAZLIK SİNEMANIN RESME GÖRE SOLUNDA YER ALAN YALIDA GEÇRİ...TEVFİK PAŞA YALISI...BUGÜN BEYKOZ DEVLET PASTANESİNİN KARŞISINDAKİ DÜKKANLARIN ARKASINA KALAN YALI...BU DÜKKANLARIN YAPIMINA RAHMETLİ BABAM MUSTAFA ERCAN VESİLE OLMUŞTU...DUVARLAR KALKIŞ VE ÇEŞİTLİ DÜKKANLAR 1980 YILINDA YAPILMIŞTI. O YAZLIK SİNEMAYA KOMŞU OLAN DUVARIN ÜZERİNDE KİLİMLERİMİZ SERİP AİLECE AZ FİLM İZLEMEMMİŞTİK.HEMEN ÖNÜMÜZDE BÜFESİ VARDI VE TAHTA KASALARA KONAN BOŞ AKOLA-ÇAMLICA GAZOZ-FRUKO/TAMEK MEYVE SULARI ŞİŞELERİNİN SESİNİ BUGÜN OLMUŞ UNUTMAM.ASLINDA SİNEMANIN OLDUĞU VE BUGÜN SİMPAŞ HOLDİNG SAHİPLERİNİN OTURDUKLARI YALI VE BAHÇESİ ESKİ ANKARA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN VEDAT DOLAKAY'A AİTTİ. HEY GİDİ GÜNLER HEY...
ER-HA/BEYKOZDAN İZLER/ TALİP ERCAN

Hiç yorum yok: