13 Mart 2012 Salı

ULUSLARARASI BEYKOZ SEMPOZYUMUNA İLİŞKİN BİR YAZI-TALİP ERCAN

Beykoz ve Beykoz İlçesinin değerlerinin, insanlarının, tarihinin, kültürünün-sanatının-sporunun tanıtılmasını kendisine misyon edinmiş birkaç gönüllünün çalışması olan HABER1908 de ilçemiz adına ciddi ve önemli bir haberi yayınlamaktan mutluluk duymaktayız…BEYKOZ SEMPOZYUMU

Bu güne kadarki medya çalışmalarımızda Beykoz İlçesinin yeterince tanıtılmadığının, tanıtılamadığının üzerine yorumlar haberler yaptık.İstanbul’un içinde ve bir o kadar da dışında bir ilçe olduğumuzu acı bir tespit ile aktardık. İlçeye ait değerlerin unutulmaya başlandığını bir MısırŞenliğinin, Bir Paça Yarışmasının, mesela ilçenin adını aldığı Ceviz Şenliğinin yapılması önerisini getirdik. Beykoz’a ait önemli simaların bırakın ilçe dışındaki insanlara ilçe içindeki sakinlere bile tanıtılamadığından dem vurduk…-AHDE VEFA-dedik, hatta HABER1908olarak 2012 yılını-AHDE VEFA YILI- bile ilan ettik. Beykozluluğu ile bilinen İbrahim Kelle, Ahmet Mithad Efendi, Mustafa Fevzi Çakmak, Hacı Osman Efendi gibi isimleri rahmetlerle yad ettik…yani ağzımızdan çıkan 3 kelimeden biri Beykoz, yazdığımız her konuda adı geçen bir Beykoz sevdamız ile bu güne değin var olduk, ve olmaya da devam edeceğiz.

Bu kadar uzun bir giriş yapmamıza vesile olacak sevindirici bir haber idi. Uluslar arası Beykoz Sempozyumu…bir önceki Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Ergül’ü ilçedeki yönetimi ile 5 yıllık süreçte yaptıkları ile başarılı ya da başarısız bulabilirisiniz, ancak atalarımız ne demiş –Yiğidi öldür hakkını yeme- Evet Sayın Ergün İlçe Tarihine altın harflerle yazılacak nitelikte bir yazılı eserin yayımlanmasını sağladı. Beykoz’a ait anılar, mükemmel resimler, tarihi önem arz eden noktalar ve bunları içerisinde bulunduran birçok kitap…

Geçtiğimiz günlerde haber yoğunluğundan atladığımız bir haber İlçe Medyasında yer aldı…Beykoz İlçe Kaymakamı Sayın Aydın Ergün Başkanlığında toplanan ilçenin yönetiminde söz sahibi seçilmiş ve atanmışlar Uluslar arası düzeyde bir Beykoz Sempozyumu yapılması için ilk adımları atmışlar.Buradan alkışlıyorum ve bu sempozyuma Beykoz İlçesi, tarihi, sporu ve diğer alanlardaki çalışmalarım ile katkılarımı sunmak isterim. Beykoz Haber Gazetesinde yazı dizisi şeklinde yayımladığım –KALPTEN BEYKOZLULAR- adlı çalışmam kitap haline gelme yolunda biraz ihmalkar davrandım, sempozyuma kadar yetişme olayı olmaz gibi de bu kitaptan Beykoz tarihinde iz bırakmış kişilerle yaptığım röportajlardan aktarımlarımın olacağıbir katkı sunabilirim. Yine bir diğer Blog çalışmam olan –BEYKOZDAN İZLER- ( www.beykozdanizler.blogspot.com) de bazıları ilk kez İlçe tarihinde yayınlanan Osmanlı Dönemi-Cumhuriyet Dönemi tablo, çizim, gravür, fotoğraf gibi çalışmalarımın Beykoz Sempozyumu için bir katkısı olabilir mi bir sunum gerçekleşebilir mi ileriki aşamalarda anlayabileceğim.

8-10 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılması düşünülen Uluslar arası Beykoz Sempozyumu’nun şimdiden hayırlara vesile olmnasını, İlçemize bir değer katmasını temenni ederim.

TALİP ERCAN / ER-HA-BEYKOZ
HABER1908-BEYKOZDAN İZLER

Hiç yorum yok: